Cada Ovella Amb Sa Parella

Inici | Blog | Enamorar-se et costa amics

Enamorar-se et costa amics

Amistat, Amor / Per

Enamorar-se et costa amics

Enamorar-se et costa amics pròxims, segons un estudi. Probablement tots sabem que una nova relació pot deixar-li poc temps als altres. Però ara la ciència ha posat alguns números en l'observació. Els investigadors de la Universitat d'Oxford van preguntar a les persones sobre el seu nucli intern d'amistats. Han vist com aquest número va canviar quan el romanç va entrar en l'equació.

Van trobar que el nucli, que compta amb cinc persones, es va reduir en dues quan un nou amant va arribar a dominar la vida diària. "Les persones que estan en relacions romàntiques, en lloc de tenir una mitjana de cinc [individus], només tenen quatre en aquest cercle". Això va explicar Robin Dunbar, professor d'antropologia evolutiva a Oxford. "I tenint en compte que una d'aquestes persones és la nova persona que va entrar en la teva vida, significa que has hagut de renunciar a altres dues".

Enamorar-se et costa amics

La recerca, que s'ha presentat recentment per a la seva publicació, es va mostrar en el British Science Festival en la Universitat de Aston. El grup del professor Dunbar estudia les xarxes socials i com gestionem la seva grandària i composició. Anteriorment, va demostrar que la quantitat màxima d'amics que és possible realitzar és aproximadament 150. En la xarxa social Facebook, per exemple, les persones solen tenir entre 120 i 130 amics. Aquest número es pot dividir en grups cada vegada més petits, amb una camarilla interna que compta entre quatre i sis.

Aquestes són persones que veiem almenys una vegada a la setmana; persones a les quals acudim en moments de crisis. La seguent capa són les persones que veiem una vegada al mes, el "grup de simpatia". Són totes les persones que, si morissin demà, estranyaríem i ens enfadaríem.

En l'últim estudi, l'equip va questionar a 540 participants, majors de 18 anys, sobre les seves relacions i la tensió que van sofrir aquestes relacions quan es va iniciar un nou compromís romàntic. Els resultats van confirmar l'opinió generalitzada que l'amor pot portar a una xarxa de suport més petita. Generalment un membre de la família i un amic són expulsats ??per a acomodar al nou amant.

"La intimitat d'una relació, el seu compromís emocional amb ella, es relaciona molt estretament amb la frequència de les seves interaccions amb aquestes persones", va observar el professor Dunbar. "Si no veus a la gent, el compromís emocional comença a disminuir, i ràpidament. "El que sospito que succeeix és que la seva atenció està tan centrada en la seva parella romàntica que simplement no pot veure a les altres persones amb les quals té molt a veure; i per tant, algunes d'aquestes relacions comencen a deteriorar-se i desaparèixer. en la capa de baix ".


A continuació pots veure algunes fitxes dels nostres usuaris. Si vols contactar amb ells, el primer que has de fer és clicar a la foto o en el nickname. Després, quan estiguis en la fitxa, hauràs de fer clic en el va botar 'Conèixer' i emplenar el formulari.