Cada Ovella Amb Sa Parella

Inici | Blog | Temps per a fer amics

Temps per a fer amics

Amistat / Per

Temps per a fer amics

Temps per a fer amics. Ès un gran honor que ens diguin el millor amic d'algú. Només cal veure la forma en què els personatges de comèdies com Friends i How I Met Meet Your Mother discuteixen sobre quin dels *pandilleros és el seu millor amic. Però els criteris perquè algú s'ajusti al rol de "BFF" són difícils de definir. No obstant això, un investigador de la Universitat de Kansas creu que ha desxifrat el codi.

En un nou article publicat al març en la revista de Relacions Socials i Personals, el professor d'Estudis de la Comunicació, Jeffrey Hall, va definir quant temps es necessita per a fer un amic i quant temps li pren a la gent travessar les diferents etapes de l'amistat. En la seva recerca anterior, va descobrir que el cervell d'una persona és capaç de manejar aproximadament 150 amistats alhora.

Hall i el seu collega van desenvolupar una eina en línia per a avaluar què tan a prop estaven les persones dels seus amics. En la primera part de l'estudi, van analitzar 355 respostes d'enquestes d'adults que s'havien mudat en els últims sis mesos i estaven buscant nous amics. Se'ls va demanar que pensessin en algú que havien conegut des que es van mudar i com s'havia desenvolupat la seva amistat. Van haver de divulgar què tan a prop estaven i quantes hores van passar junts; així com on qualificarien la relació en una de les quatre categories: coneguts, amics ocasionals, amics o amics pròxims.

Així, els investigadors podrien estimar el nombre d'hores en què les persones poden pujar de nivell en diferents etapes de l'amistat.

Temps per a fer amics

En la segona part, als estudiants de primer any de 112 KU se'ls va preguntar sobre dues persones que havien conegut des que van començar l'escola dues setmanes abans. Els investigadors van fer un seguiment després de quatre i set setmanes per a veure quins assoliments d'amistat s'havien desbloquejat. Els resultats mostren que es necessiten aproximadament de 40 a 60 hores per a formar una amistat informal; de 80 a 100 hores perquè es converteixi en un amic; i unes 200 hores per a convertir-se en "bons amics".

"Hem de dedicar aquest temps", va dir Hall en un comunicat. "No pots espetegar els dits i fer un amic. Mantenir relacions pròximes és el treball més important que fem en les nostres vides; la majoria de les persones en els seus llits de mort estan d'acord". Als joves els resulta particularment fàcil fer amics realment bons, va dir Hall. En altres paraules, s'enamoren de les persones dures. "Quan les persones fan la transició entre etapes, dupliquen o tripliquen la quantitat de temps que passen amb aquesta altra persona en tres setmanes", va dir. "Vaig trobar estudiants de primer any que van passar un terç de totes les hores de vigília en un mes amb un bon amic".

No pots obligar a algú al fet que sigui amic teu i, per descomptat, cap relació pot reduir-se als números sol. Però si vols ser el millor amic d'algú, la millor manera de fer-ho és passar més temps amb ells. "Fes que sigui una prioritat passar temps amb amics potencials", va dir Hall. "Si t'interessa una amistat, canvia el context. Si treballes junts, esmorzaràs o a prendre una copa. Aquestes coses indiquen a les persones que estàs interessat a ser amic d'elles".


A continuació pots veure algunes fitxes dels nostres usuaris. Si vols contactar amb ells, el primer que has de fer és clicar a la foto o en el nickname. Després, quan estiguis en la fitxa, hauràs de fer clic en el va botar 'Conèixer' i emplenar el formulari.